- Hovedside>
- Transaksjoner>
- Fusjon mellom selskaper med samme eier
Fusjon mellom selskaper med samme eier
Fusjoner skjer ofte innenfor et konsern eller mellom selskap med samme eiere. Dette skjer gjerne etter oppkjøp av selskap slik at man får 100 prosent av aksjene og at man deretter ønsker å foreta en forenkling av strukturen i konsernet eller i de selskap man eier.
Kort om fusjon
Ved de vanligste former for fusjon innenfor et konsern eller mellom selskap med samme eiere er det ikke de samme hensyn til aksjeeierne som gjør seg gjeldende og det er derfor fastsatt noe enklere regler.
Vi bistår deg i alle spørsmål du måtte ha knyttet til fusjon.
- Les mer om: Transaksjoner
- Les mer om: Fusjon
- Les mer om: Fisjon
- Les mer om: Deling av familieselskap
Hva er mor-datter fusjon?
Ved fusjon skjer det en overdragelse av et eller flere aksjeselskaps eiendeler, rettigheter og forpliktelser til et annet aksjeselskap. En vanlig form for fusjon er fusjon av datterselskap, såkalt mor-datter fusjon.
Ved slike fusjoner der datterselskapet er overdragende selskap gjelder det litt enklere regler hvor det er styret som vedtar fusjonsplanen istedenfor generalforsamlingen. Ved slike fusjoner vil det overdragende selskap opphøre å eksistere og verdiene i dette selskapet vil tilfalle eierselskapet (morselskapet) og det ytes derfor ikke vederlag.
Hvordan fungerer fusjon mellom søsterselskap?
Eier av samtlige aksjer i to aksjeselskap kan vedta fusjonsplan som innebærer at alle eiendeler, rettigheter og forpliktelser overføres fra det ene til det andre aksjeselskapet uten vederlag. Vedtak skjer på generalforsamling. Her vil det overdragende selskap opphøre å eksistere og verdiene i dette selskapet vil tilfalle overtakende selskap med samme eiere, som er grunnen til at det ikke ytes vederlag.
Generelt
Ellers vil fusjonene følge de vanlige reglene om fusjon. Alle fusjoner gjennomføres regelmessig med skattemessig kontinuitet slik at det overdragende selskaps skatteposisjoner overtas uendret. Fusjon skal meldes til og kunngjøres i Foretaksregisteret og det løper en 6 ukes frist for selskapenes kreditorer for å melde innvendinger.
Etter utløpet av kreditorfristen kan fusjonen vedtas gjennomført og gjennomføringen meldes til Foretaksregisteret. Ved registreringen i Foretaksregisteret oppløses det overdragende selskapet og det overtakende selskap overtar eiendeler, rettigheter og forpliktelser.
Vi veileder deg gjennom hele den juridiske prosessen, og bistår med rådgivning, utarbeidelse av nødvendige dokumenter og gjennomføring av fusjonen.
Bli kjent med våre advokater i dag
Hva skjer når du tar kontakt med oss?
• Du får en vurdering av behovet for advokatbistand.
• Du får gode råd og juridisk støtte gjennom hele din sak.
• Du får informasjon om hvilke rettigheter du har i din sak.
Dette lover vi deg
• Du vil få ærlige og tydelige råd om muligheter, kostnader, risikoer og mulige resultater i din sak.
• Du vil få bistand fra en dedikert og spesialisert advokat, som jobber sammen med deg for å oppnå et best mulig resultat.
• Du vil få svar på alle dine spørsmål om skatt.
• Dine interesser vil bli ivaretatt.
• Du vil få en bekymring mindre.
Hvorfor bør du velge Codex Advokat?
• Vår skatterettsavdeling består av 5 dyktige advokater med bred erfaring innenfor skatterettslige problemstillinger.
• Vi bistår deg uansett hvor i landet du befinner deg.
• Vi er genuint interessert i å sørge for at våre klienter får en bekymring mindre.
• Vi bistår deg både med skatt for selskap og skatt for privatpersoner.
Vi bistår klienter over hele landet.